آئین بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار در شهرستان تربت حیدریه برگزار شد
آئین بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار همراه با تقدیر از کتابداران، نویسندگان، ناشران، مروجان کتابخوانی و فعالان فرهنگی و حضور مسئولان شهری و چهره های فرهنگی در تالار اندیشه شهرستان تربت حیدریه برگزار شد.
آئین بزرگداشت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار همراه با تقدیر از کتابداران، نویسندگان، ناشران، مروجان کتابخوانی و فعالان فرهنگی و حضور با حضور فاطمه نخعی نیا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ حجت الاسلام و المسلمین محمد علی فاطمیون، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ مهدی زاهدی،رئیس و عضو کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی؛ مجید رضایی، رئیس اداره ورزش و جوانان؛ حجت صالحی، رئیس اداره آموزش و پرورش؛ حجت الاسلام و المسلمین جعفر نواییان، رئیس اداره اوقاف و امور خیری آذر فرقانی، سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تربت حیدریه در تالار اندیشه شهرستان برگزار شد.
در ابتدا فاطمه نخعی نیا، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تربت حیدریه ضمن گرامیداشت هفته کتاب گفت: کتاب شاهرگ حیاتی فرهنگ و زیربنا و اساس پیشرفت هر جامعه است. ما به عنوان مسئولین دستگاه های اجرایی و فرهنگی باید از تمام ظرفیت ها و فرصت ها موجود برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ترغیب جامعه به ویژه نسل آینده ساز کودک و نوجوان استفاده کنیم. وی با بیان اینکه انس با کتاب و کتابخوانی باید از بطن خانواده آغاز گردد، افزود: کودکانی که در خانواده های اهل کتاب و کتابخوانی پرورش می یابند، میزان سرانه مطالعه و انس با کتاب در آنان نسبت به خانواده هایی که در جهت عکس این موضوع حرکت می کنند، بیشتر است.
در ادامه حجت صالحی، رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تربت حیدریه گفت: نهادینه کردن عادت کتاب و کتابخوانی در جامعه از عوامل مهم رشد جوامع و میزان دستیابی به اطلاعات از مولفه های توسعه ملی قلمداد می شود. عادت به کتابخوانی و داشتن روحیه پژوهش، بطور معمول در سالهای کودکی و از دوران مدرسه شکل می گیرد.. وی با بیان اینکه روشهای علمی در مطالعه باعث درک بهتر مفاهیم درسی می شود، پرداختن به این مساله را از اهمیت و ضرورت خاصی عنوان کرد. رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان تربت حیدریه ضمن اشاره به این مساله که پژوهش شریان حیاتی و پویایی تعلیم و تربیت محسوب می شود، افزود: نهادینه کردن پژوهش در مدارس برای ترغییب دانش آموزان به سمت کتاب و کتابخوانی باید تقویت شود.
مهدی زاهدی، رئیس و عضو کمسیون فرهنگی شورای اسلامی شهرستان نیز در ادامه این مراسم گفت: معماران هر جامعه ای هنرمندان و نویسندگان آن جامعه هستند. اگر بخواهیم در جامعه ای به رشد و بالندگی برسیم ابتدا باید فرهنگ مطالعه را تبدیل به فرهنگ غالب در آن کشور کنیم. وی با اشاره به اینکه مبلمان شهری بخشی از هویت، فرهنگ و معماری یک شهر را نشان می دهد، گفت: اگر شهروندان یک شهر اهل مطالعه باشند به طبع فرهنگ آن جامعه نیز بالا می رود و نتیجه آن چیزی جز توسعه و سازماندهی مبلمان شهری و افزایش نشاط و بهداشت روانی شهروندان آن جامعه نیست.
در پایان آذر فرقانی، سرپرست اداره کتابخانه های عمومی شهرستان تربت حیدریه ضمن تبریک ایام هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار گفت: یکی از مهمترین وموثرترین نوع خدمات در حوزه اطلاعات، ارائه خدمات کتابخانه ای توسط کتابداران ست. خدماتی که بر روی بعد معنوی انسان تاثیر گذاشته و باعث رشد آن می شود. در عصر حاضر اطلاعات مبتنی بر دانایی است، که در این میان کتابخانهها نقش بسیار پررنگ و تاثیرگذاری در این مسیر دارند. کتابخانه های عمومی با مدیریت منابع اطلاعاتی کمک شایانی در راستای دسترسی افراد به اطلاعات و محتواهای پژوهشی می کنند. وی با بیان اینکه کتابداران تلاش می کنند با جامعه در ارتباط باشند تا بتوانند به نیازهای جامعه پاسخ دهند، افزود: کتابخانه یک نهاد اجتماعی است که در آن کتابدار و کاربر باید همگام با هم در تقابل و ارتباط با یکیگر توانمند شوند. امروزه کتابخانه با تغییر هویت و نقش خود به عنوان فرهنگسراهای اجتماعی و آموزشگاه های غیررسمی مردمی از حوزه صرف امانت کتاب و سالن مطالعه خارج شده و در حال بهبودسازی و بازسازی نگرشهای فرهنگی و اجتماعی در جامعه است. گفتنی است، در پایان مراسم از کتابهای منتشر شده نویسندگان بومی در سال جاری رونمایی شد. همچنین با اهدای لوح و جوایزی از کتابداران، کتابخوانان برتر، ناشران، نویسندگان و مروجان کتاب و کتابخوانی خوانی نیز تقدیر به عمل آمد.
ورود به سیستم
ارسال پیغام
نکته : شماره ثبت, شماره رکورد و یا هر داده ورودی که باعث بروز خطا شده است را در متن بازخورد ارسال نمایید.